top of page
Zoeken

Veerkracht
The ultimate measure of a man is not where he stands in moments of comfort, but where he stands at times of challenge and controversy. - Martin Luther King, Jr.

Wanneer de wereld op zijn kop staat, waar sta jij dan? Wetenschappelijk onderzoek onder leiders wereldwijd toont aan dat leiders:

  • Geloven in eigen kunnen om een positief resultaat neer te zetten

  • Focus houden ongeacht de omstandigheden

  • Leren van ervaringen en tonen veerkracht bij tegenslagen.


Vooral in tijden van crisis is leiderschap als rol té belangrijk enkel over te laten aan aangewezen leiders. Wij kunnen op diverse wijze onze eigen leiderschap tonen om zaken in beweging te houden. Dit betekent dat de een hulp organiseert voor de omgeving. Terwijl de ander een luisterende oor biedt. Grote en kleine gebaren, alledaagse helden, zichtbaar en onzichtbaar.


Om in je kracht te blijven als leider voor jouw omgeving is het van belang dat jij niet alleen blijft geven, maar weet te balanceren en jouw grens tijdig herkent. Veerkracht als een spier die je traint en niet overbelast.


Daarom organiseer ik de komende tijd ‘Sanity Café’. Voor werkende ouders met jonge kinderen. Juist bij hen is de verleiding heel groot om door te gaan en alle ballen in de lucht te houden. Maar is jouw draagkracht nog in verhouding met jouw draaglast? Ervaar bij ‘Sanity Café’ de kracht van verbinding en relativering. Een virtueel ruimte waarin jij jouw hart kunt luchten, kunt lachen om blunders van jezelf en van anderen en leert van elkaar.


Bouw aan jouw veerkracht, juist nu. Zodat anderen in jouw omgeving op jou kunnen blijven rekenen.We’re here for a reason. I believe a bit of the reason is to throw little torches out to lead people through the dark. - Whoopi Goldberg, comedian

Yorumlar


bottom of page