top of page
Zoeken

Raad eens hoeveel ik van je hou

Wat is thuis voelen en erbij horen? Vroeg ik aan mijn dochter. Zij is bijna 8,5 jaar.


Thuis voelen en erbij horen is een ruimte waar elke hoek vertrouwd aanvoelt. Waar jij je op je gemak voelt. Dat gemak en die vertrouwdheid stellen je in staat om op avontuur te gaan, te ontdekken en weer terug te komen. Om dan alle vertrouwde hoekjes opnieuw te ontdekken, opnieuw ermee te verbinden en opnieuw te definiëren.


Het klinkt alsof dat thuis voelen van je vraagt om te vertrekken en weer terug te keren. Is dat wat je bedoelt? Vroeg ik haar.

Ze knikte.
Stel dat dat gevoel van thuis voelen en erbij horen iets is dat je op kan eten, wat zou dat dan zijn?

Ze dacht even na over de vraag.

Ik weet het niet zeker ... zei ze.

Toen klaarde haar gezicht op.


Het is net als Moichi!Het is warm, zacht en toch veerkrachtig. Je kunt het uitrekken en trekken zonder het te breken. Met een pindavulling die niet alleen smeuïg is, maar ook dikke krokante stukjes bevat.
Ik knikte en voelde mijn hart groter worden. Ik dacht aan het kinderboek 'Raad eens hoeveel ik van je hou' en de zin ‘Ik hou van je tot de maan en terug'. Mijn hart vult met liefde voor haar en tegen haar zou ik willen zeggen:


'Ik hou van je

naar de rand van erbij horen

en verder.


Moge je vrij rondlopen in de Melkweg

Geaard door de zwaartekracht die je ooit voelde.

Dat die zwaartekracht je in staat stelt om alle hoeken te ontdekken die je wilt verkennen,

en je kracht en vrijheid geeft om terug te stuiteren

wanneer je maar wilt.'


Dapper Kind blijft mij verbazen. Wat een zegen dat ik van haar mag blijven leren.
Comments


bottom of page